Снимка: архив, БГНЕС
fallback

„Путин иска да извади Украйна от картата“, заяви в интервю френският външен министър Жан-Ив льо Дриан. Европа е единна в действията си срещу руската инвазия, уверява той, цитиран от БНР.

Oще по темата
„Войната е тотална. (...) Путин иска да подчини Украйна, конфликтът в Донбас е само претекст. Той ще продължи офанзивата си докрай“, заяви френският външен министър Жан-Ив льо Дриан пред радио Франс ентер.

Ситуацията е поврат в историята на Европа, добавя той.

След разговор с украинския си колега Дмитро Кулеба министър Льо Дриан увери, че Европа ще предостави необходимата помощ на всички нива - хуманитарна, финансова и военна, без да дава подробности за това.

Относно ядрените заплахи, споменати от Путин, министърът напомни, че НАТО също е ядрена сила и че руският президент познава съотношението на силите.

Льо Дриан увери, че безпрецедентно суровите санкции, приети от Европа, ще задушат действията на Москва.

„Не съм сигурен, че Путин е предвидил цялата им мащабност“, каза той.

Министърът смята, че европейските държави са единни срещу Русия, което е обратното на очакваното от Путин. Според него руският президент не може дълго да действа сам в света като постоянен агресор.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

ЛДНР

преди 2 години

Време е руските военни да прекратят хуманитарното отношение към врага. Време е да действат, като демократичните убийци от ФАЩ и н.а.т.о., а именно използването на тежко въоръжение, масирани бомбардировки, унищожение на военна техника в градски райони, стратегически самолетоносачи. Без милост, която коства живота на много руски войници. Милостта към врагът е пагубен. Стига чест и достойнство, време е за тотална война, западът Ви показа как. Действайте и скоро ще има мир.

49

Аз есмь царь

преди 2 години

Фашистите на Украйна трябва да бъдат унищожени или изгонени до канадската граница.

48

Аз есмь царь

преди 2 години

Трябва да го изтриете.

fallback