Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Джо Байдън свика спешно заседание на своя Съвет за национална сигурност.

Поводът е обявеното от Русия намерение още тази вечер да бъде решено дали Москва ще признае независимост на двете самопровъзгласили се народни републики в Донбас, Източна Украйна.

Oще по темата
Ако това стане, Русия ще може да изпрати свои сили в Украйна в защита на съюзниците си, както стана през 2008 година с Южна Осетия и Абхазия в Грузия, отбелязва "Ройтерс“.

Същевременно министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба поискал спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, на което да бъдат обсъдени конкретни мерки за гарантиране сигурността на Украйна и за деескалацията на напрежението с Русия, съобщават информационните агенции, цитирани от БНР.

Кулеба е цитирал гаранциите за сигурност, които Киев е получил в замяна на отказване от ядрения си арсенал през 1994 г. в Меморандума от Будапеща, който е подписан също и от Русия, Съединените щати и Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

Истината

преди 2 години

Когато някой демократ каже че в Русия е зле в провинцията нека се сети колко огромна държава са!! Все пак вървят в правилната посока!! А сега се сетете каква е нашата провинция и се усмихнете!!! Та ние не се виждаме на глобуса, а сме демокрация вече 32 години!!! Жалко е и тъжно!!!

100

Истината

преди 2 години

8 години обстрелват мирни жители, а те се защитават колкото може. Запада вместо да спре тероризма го снабдява с оръжие. Това ли е демокрацията??? Евала на Путин, човека има кохонес! Така се спира тероризма!!! Сега ще наложат санкции и кой ще го изяде??? Всички ние, обикновенните хора в Европа. Когато хляба стане 5 лева и всичко друго скочи нагоре, се сетете кой бъркаше и защо в хралупата на Мечката!!!! Путин се грижи за народа и земята си!!! Когато някой демократ каже че в Русия е зле в провинци

99

4fg

преди 2 години

До ББ. Ти боко Тиквата ли си? Сигурно, щото си много ***. И кой според теб е Антихрист? Путин ли? Той ли изби последните 2 г. 6 млн. хора по света от ковид? Или твоите любими хамериканци. Чети повече, може и да проумееш.

fallback