Набират средства за животоспасяващото лечение на млада жена от град Елена. 34-годишната майка на три деца в момента се лекува в клиника в Турция, но терапията скъпа и е непосилна за семейството ѝ, предаде Bulgaria ON AIR.

През есента на 2020 година Деси е диагностицирана с рак на гърдата. Следват курсове по химиотерапия, интервенции и лъчетерапия, като състоянието ѝ се подобрява. През ноември обаче прекарва тежко Ковид.

"След като се излекувахме, една вечер тя получи задух! Казаха, че се вижда, че Ковидът е дал доста сериозни отражения. Докато стигнахме в болница в Плевен й казаха, че има плеврален излив на течност, и я изтеглиха оперативно. При източването на тази течност взеха и биопсия от белия дроб и там ни казаха, че има метастаза вследствие на гърдата", сподели съпругът на Деси Йордан Иванов.

Лекарите смятат, че заради отслабналия имунитет на младата жена коронавирусът й е нанесъл тежки поражения.

За стабилизирането й е нужна първоначална сума около 20 хиляди евро - непосилна за младото семейство. Целият град е съпричастен. В  търговски обекти в града са поставени дарителски кутии, а в социалната мрежа се провеждат благотворителни търгове.

Дарителска сметка:

Банка ДСК  BG75STSA93000018730410 Йордан Иванов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase