Снимка: Bulgaria ON AIR

И Радослав Янков - една от най-големите ни надежди за медал от Олимпиадата, отпадна на осминафиналите на паралелния гигантски слалом по сноуборд. Все пак това бе негово първо участие във фазата на директните елиминации на Олимпийски игри.

В петата серия родният представител се изправи срещу петкратния световен шампион Бенямин Карл. Австриецът, който бе втори в квалификациите, получи правото да избира трасе и той се спря на червеното, което е по-бързо, предава Bulgaria ON AIR.

Още от самия старт Карл дръпна на Янков и въпреки чистото си каране до финала, българинът завърши на 36 стотни след  австриеца. Впоследствие Карл стигна и до златния медал, а Радо Янков завърши на 15-о място.

Далеч от призовите места останаха биатлонистите ни в индивидуалния старт на 20 километра. Титлата завоюва лидерът в генералното класиране за Световната купа  Кентан Фийон Майе.

От българите най-добре се представи Димитър Герджиков, който се класира на 41-во място, изоставайки на пет минути от лидера. Герджиков направи две грешки в стрелбата. С цели пет пропуска Владимир Илиев остана 61-ви, а  Антон Синапов се нареди 85-и от общо 92-ма състезатели.   

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase