Снимка: БГНЕС
fallback
Русия и Китай излязоха с обща позиция, в която критикуват "негативното влияние на САЩ в Европа и азиатско-тихоокеанския регион" и се противопоставят на "нататъшното разширяване на НАТО". Това стана след днешната среща между президентите на двете страни Владимир Путин и Си Цзинпин, съобщи БГНЕС. 
 
Двамата се срещнаха в Пекин преди днешната церемония по откриването на Зимните олимпийски игри в китайската столица.
 
В съвместния документ двете държави призовават НАТО "да се откаже от подходите на действие от времето на Студената война" и изразяват сериозно притеснение от отбранителния алианс между Австралия, Великобритания и САЩ.
Oще по темата
"Вашингтон има негативно въздействие върху стабилността и мира в азиатско-тихоокеанския регион", се допълва в позицията.
 
Говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви, че на САЩ не може да се вярва по отношение на напрежението по границата между Русия и Украйна. 
 
"Бих препоръчал по тези въпроси да не се вярва на Държавния департамент", каза Песков във връзка с твърдението на американското разузнаване, че Русия планира да изфабрикува нападение от страна на Украйна, за да си създаде повод на свой ред да нападне своята съседка. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 2 години

До48.Абе,по желание,ама и с малко кьотек.Защо не ни питаха,ами оня ревлю и стария комарджия барабар с убиеца на архари ни набутаха мълчишката и почти нелегалноПожелание е когато три четвърти(75%)с мнозинство от населението го желае,а не 2/3(66%)от подлизурковцитеОбаче нали и ти си от66-те%,си мислиш,че всички са глупавиНас,дето се вика,ни вкараха почти насила,заради територията и местоположението ниа не заради това,че изгаряме от желание за членство там.И сега никой не знае,какво ни се пише.

36

Ха-ха-ха

преди 2 години

Снимков материал по темата с опашките за тоалетна хартия бол...Отделно, брат ми е американски гражданин, черпя информация от първа ръка, не гледам като теб БТВ и Нова ЦРУОтносно нивото на "интелигентния " сайт учтиво ще си премълча...

35

Анонимен

преди 2 години

"Първата ни цел е да предотвратим повторното възникване на нов съперник или на територията на бившия Съветски съюз, или другаде, което представлява заплаха от рода на този, породен преди това от Съветския съюз. Това е доминиращо съображение, което е в основата на новата стратегия за регионална отбрана и изисква да се стремим да предотвратим всяка враждебна сила да доминира в регион, чиито ресурси биха били достатъчни за генериране на глобална мощ"Из доктрината Уолфовитц, 1992г

fallback