Снимка: БГНЕС

"Преди месец и половина не знаех дали отново ще може да играя тенис, а сега съм тук с този трофей. Не можете да си представите колко много означава това за мен. Благодаря на феновете за невероятната подкрепа и любовта.

Това сподели Рафаел Надал, след като спечели втора титла от Откритото първенство на Австралия и рекордна 21-ва титла от Големя шлем.

Още по темата
Това е един от най-емоционалните мачове в кариерата ми, да имам такава огромна подкрепа в тези три седмици ще остане с мен до края на живота ми, така че големи благодарности, каза шампионът.

Във финала на турнира днес той надви руснака Даниил Медведев в пет сета, след като през последната половина година се възстановяваше от контузия и тенис кариерата му бе под въпрос.

"Това е тежък момент за Даниил. Ти си невероятен шампион, аз съм бил в твоята позиция няколко пъти, но нямам съмнение, че ти ще спечелиш този трофей няколко пъти в кариерата си. Поздравявам те, ти си невероятен. Това бе един от най-емоционалните мачове в кариерата ми, за мен е чест да споделям корта с теб", каза Надал на церемонията по награждаването.

"Трудно е да се говори, след като си играл пет часа и си загубил. Поздравления Рафа, това, което направи днес бе невероятно. Не го казвах по време на мача, но след края го попитах "Не си ли уморен?". Битката ти с Новак и Роджър все още не е приключила, но поздравления за теб и екипа ти". Това заяви световният номер 2 Даниил Медведев след загубата си от Рафаел Надал във финала на Откритото първенство на Австралия.

"Обикновено жена ми е тук, сега вкъщи сигурно телевизорът е счупен. Тя е моята голяма подкрепа, благодаря на близките си, ще опитам да бъда по-добър следващия път. Още веднъж искам да благодаря на моя екип", допълни Медведев.

Още спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase