Снимка: БГНЕС

Еднократен бонус от 1700 лв. е изплатен на всеки служител в Електроенергийния системен оператор. Поводът е 15-годишнината на ЕСЖ, а решението за това е на Надзорния съвет и Управителен съвет.

Такива средства са изплащани и през 2017 г. за 10-годишнината на ЕСО ЕАД. Решението за изплащане на еднократната сума от 1700 лева на всеки един служител е следствие и от невъзможността на дружеството да увеличи трудовите възнаграждения на служителите, за което многократните настояваха през 2021 година синдикалните организации, уточняват в съобщение от там.

В резултат на изпълнението на ремонтните и инвестиционни програми на дружеството със собствени сили, свързани с дигитализацията и реформата, която се осъществява в компанията с цел оптимизиране на разходите, са акумулирани средства, с част от които ръководството реши да стимулира служители си и да ги подкрепи в условията на повишен инфлационен натиск в резултат на растящите цени на стоките и услугите.

Решението на ръководството на ЕСО ЕАД е мотивирано от стремежа да се подкрепи приноса на всеки един служител на дружеството към постиженията на компанията. Средствата за финансовия стимул на служителите няма да повлияят в посока увеличение на цените на мрежовите услуги за потребителите.

Електроенергийният системен оператор завършва 2021 година с положителен финансов резултат и високи финансови показатели.

Ръководството на ЕСО ЕАД използва случая отново да благодари за личния принос на всеки един служител на дружеството за постигнатите високи положителни резултат през изминалите години в условията на извънредна епидемична обстановка и породените от пандемията съществени икономически последици, се посочва още в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase