Снимка: БГНЕС
fallback

Над 4500 души бяха ранени по време на безредиците в Казахстан, а други 225 участници бяха убити. Това разкри на брифинг днес Серик Шалабаев, ръководител на Службата за наказателно преследване на Генералната прокуратура на Казахстан, цитиран от руски медии. „225 мъртви бяха доставени в моргите...Сред тях са 19 полицаи и военнослужещи”, уточни той.

Над 2600 жители на Казахстан са потърсили медицинска помощ след въвеждането на извънредното положение миналата седмица. Това съобщи директорът на отдела за връзки с обществеността на Министерството на здравеопазването на републиката Асел Артакшинова.

„От въвеждането на извънредното положение медицинска помощ са потърсили 2677 пострадали, от които 1815 за извънболнична помощ, 863 за стационарно лечение, а 598 пациенти са изписани“, каза тя, цитирана от БГНЕС.

От всички 225 души, загинали в резултат на безредиците, 175-ма са починали в лечебни заведения. По време на размириците са извършени 20 нападения срещу здравни заведения, ранени са седем медицински работници.

„Имаше случаи, когато пострадалите не разбираха и не можеха да отговорят на въпросите на лекарите, които им ги задаваха на казахски и руски език. Често след като получеха медицинска помощ, те напускаха болниците без разрешение, дори напускаха отделения за интензивно лечение“, отбеляза Артакшинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Радо

преди 2 години

Дори са много малко пребитоте. Трябва пове да бият уж демонстрантите, та да им спрат тока.

13

Анонимен

преди 2 години

Скалъпено от вънка, ала не се получи отново както в Беларус. А Русия знае много добре кой го е сътворил и ще дойде видов ден.

12

Щирлиц

преди 2 години

Терористите не трябва да се лекуват в болница,а с АК-47 насред площада.

fallback