Снимка: БГНЕС
fallback

Ресторантите в Словакия отварят от днес врати за ваксинирани и преболедували ковид, предаде ДПА.

На маса ще могат да сядат най-много четирима души. Неваксинираните ще имат право да купуват храна и напитки само за вкъщи.

Остава в сила полицейски час от 20 до 5 часа. Остава в сила и забраната за събиране на повече от 6 души, които не са от едно домакинство.

Въпреки относително високата заболеваемост, страната предприе стъпки през декември за отварянето на бизнеси, музеи, галерии, изложби, книжарници.

За някои места достъпът става с отрицателен тест за коронавирус, за други е задължителен ваксинационен сертификат. Хранителните магазини са отворени за всички. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

епидемиолог

преди 2 години

До Анонимен 42===То в цяла Европа на ресторант пускат само с ваксинационен сертификат.==== Не е вярно! Във Швеция никога не са питали за такива неща по ресторантите. Но причината е че там никога не са носили маски или е имало локдауни. Нито са затваряни училища. Така че още преди 'ваксините' да дойдат, в Швеция се създаде доста от истинския надежден национален имунитет.

36

Въпрос

преди 2 години

След като новината е че и за преболедувалите е разрешено, защо само "ваксинираните" са споменати в заглавието? Кой нормален човек няма да разбере непочтената цел? И кой ли още вярва на медии? Да оставим настрана въпроса, щом е доказано че "ваксинираните" заразяват и се заразяват един друг къде е логиката да им разрешават? Да не забравяме и, че точно те разнесоха и Омикрон по света чрез сертификатите си за пътуване.

35

Анонимен

преди 2 години

Туй е апартейд,някои са ни замислили разделяне на вирусна основа като признак за малоценност без неваксинираните да са не само вирусни носители,но и вирусообразуватели,а ги заклеймяват като не само вирусни огнища и не само като вирусо инкубатори,а като вирусооснователи благоприятстващи с условия на живот съществуващи в тях и извън тях неправилните вирусни изменения във вирусните състояния нанасяйки несъответствия на междувирусните връзки и начини с методи на преобразователи за вирусосъздавания.

fallback