Снимка: БГНЕС

19-годишен мъж от Саутхемптън пробва да влезе в двореца Уинзор на 25 декември, където кралица Елизабет II чества Рождество Христово. Той бе арестуван от полицията, а според в. The Sun той е искал да отмъсти на управляващата британска династия за колониалната политика на Лондон в Индия.

Младежът, който е носил арбалет със себе си, е записал видео в социалната мрежа Snapchat няколко минути преди да влезе на територията на резиденцията на монарха. В него той „заплашва да убие“ Елизабет II. Той е обяснил мотивите си с желание за отмъщение за клането в Амритсар – разстрела на цивилни в Северна Индия от колониалните войски на Британската империя през 1919 г.

Още по темата
"Това е отмъщение за онези, които бяха убити, унижени или дискриминирани заради тяхната раса. Аз съм индийски сикх, сит. Казвам се Джасвант Синг Чаил, казвам се Дарт Джоунс", цитира вестникът съобщението на мъжа.

The Sun подчертава, че в апела си престъпникът се е позовавал на героите от сагата „Междузвездни войни“ - ситите, които са привърженици на Дарт Вейдър и противници на джедаите, защитаващи т. нар. Галактическа република.

Полицията съобщи, че арестуваният по всяка вероятност страда от психично разстройство. Той е настанен е в специализирана институция под наблюдение на лекари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase