Снимка: БГНЕС
fallback

Пожарът в македонския автобус, който се запали на магистрала "Струма" и при инцидента загинаха 45 души, е започнал в в багажното отделение, което се намира над резервоара в предната част на автобуса. Това каза пред телевизия "Телма" шефът на Прокуратурата за организирана престъпност в РС Македония Вилма Русковска.

"Аз го видях точно, имам го снимано откъде е почнал пожарът, а това е багажното отделение над резервоара. Резервоарите на автобусите се намират отпред", коментира Рускоска.

Oще по темата
Тя коментира и въпроса как е възможно толкова бързо да изгори автобус, като посочи, че е необходимо повече време на българските разследващи да направят експертизите.

"Не са готови всички разследвания и анализи на колегите от България. Наистина нафтата много трудно се пали, но е възможно да е имало много искри, защото автобусът се удря в дясната, после в лявата и пак в дясната мантинела, от което се получават много искри", смята Русковска.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 2 години

ГОРИВО - БЕНЗИН(КОЛКОТО И НЕВЕРОЯТНО - В РЕЗЕРВОАРА СМЕСЕН С ДИЗЕЛ). БЕНЗИН -ПЛАМНА ТОЧКА 21 ЦЕЛЗИЙ, ПАРООБРАЗУВАНЕ - 40-200; НАФТА ПЛ.Т -65 ГР.Ц, ПАРООБР.- 160-300ГР.Ц

22

Анонимен

преди 2 години

ВСЕКИ, КОЙТО СЕ Е ЗАНИМАВАЛ С ТЕХНИЧЕСКА ТЕРМОДИНАМИКА ЗНАЕ, ЧЕ В ДИЗЕЛИТЕ ТЕМП. НА САМОВЪЗПЛАМЕНЯВАНЕ Е 550-670 ГР. ЦЕЛЗИЙ. КОЙТО Е ПАЛИЛ НАФТОВА ПЕЧКА ЗНАЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА ИНИЦИАТОР - СПИРТ ИЛИ ПАРАФИНОВА. ЗА ДА ИМА ТАКОВА ИНТЕНЗИВНО ГОРЕНЕ ПРИ КАТАСТРОФАТА Е НУЖЕН ОКИСЛИТЕЛ ИЛИ ЛЕСНО ВЪЗПЛАМЕНЯВАЩО СЕ ГОРИВО. ОКИСЛИТЕЛ - ОТ ПИРОСРЕДСТВА (ЗА КОЛЕДА); ГОРИВО - БЕНЗИН(КОЛКОТО И НЕВЕРОЯТНО - В РЕЗЕРВОАРА СМЕСЕН С ДИЗЕЛ). БЕНЗИН -ПЛАМНА ТОЧКА 21 ЦЕЛЗИЙ, ПАРООБРАЗ. - 40-200; НАФТА ПЛ.Т -65 ГР.Ц..

21

Коментатор

преди 2 години

Поне са светили като факли и Господ бързо ги е видял, опял и прибрал при себе си. Сега те светят там горе и ни пазят.

fallback