Снимка: БГНЕС
fallback

Възрастна жена от Русе даде 3000 лева на телефонни измамници по познатата схема - "полицейска операция",  съобщиха от ОД на МВР в крайдунавския град.

На телефона на 74-годишната русенка вчера през деня се обадила жена, която я заплашила. След това имала разговор с мъж, който се представил за полицай. Той й обяснил, че се организира полицейска операция по задържането на измамници.

Мнимият униформен служител я уверил, че тези, които са я заплашвали, щели да бъдат задържани, а тя трябвало да даде всичките си пари. След като операцията приключи, сумата щяла да й бъде възстановена. По нареждане на псевдополицая русенката хвърлила през терасата на жилището си 3000 лева, които сложила в найлонов плик.

По-късно разбрала, че е измамена и подала сигнал на тел. 112. По случая се води разследване.

От полицията призовават гражданите да са много внимателни, да не дават пари, поискани по телефон от непознат, както и да не предоставят личните си данни или информация за свои близки. В подобни случаи да сигнализират веднага в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Имала дала

преди 2 години

Жива и здрава пак да даде370

17

Бай Гроздан

преди 2 години

Старото поколение е непримиримо към престъпниците и оказва винаги поискано му от властта съдействие.Като четат,че бизнесмена по делото Иванчева взел кредит за поисканият му подкуп как да не се връзват,че полицията иска от пострадалите пари?Я има,я не разследвания за подкупи общо за милион годишно и толкова държавата не може да осигури тези пари за маркиране,че да се знае,че за нищо не иска пари.

16

Анонимен

преди 2 години

Възрастните хора са много наивни и вярват на подобни измами. Защо не се обадят на мен тези измамници и като дойдат да вземат парите полицията ще ги закопчае и те знаят къде ще отидат след това.

fallback