Снимка: БГНЕС

Задържан е извършител на тежко криминално престъпление в Цар Калоян. В резултат на усилени издирвателни и оперативни действия служители на ОДМВР-Разград и ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, под ръководството на ГД "Национална полиция", установиха извършителя на опита за убийство в Цар Калоян.

Около 17 часа 25-годишният криминално проявен и осъждан мъж е задържан на едно от КПП-тата, изградени в района на село Стражец.

Днес полицията в Разград съобщи, че издирва 25-годишният рецидивист. Сигнал за пожар в частен дом в град Цар Калоян е получен около 20.10 часа снощи. При пристигане на място служители на полицията установяват на място 17-годишно момиче с изгаряния по тялото, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

По първоначални данни пострадалата е нападната от 25-годишен рецидивист от Цар Калоян. Момичето е откарано в болница в Русе с опасност за живота.

Незабавно са предприети действия по издирване на извършителя и автомобила БМВ, с който се придвижва. Лицето е криминално проявено и осъждано за изнасилване и грабежи. Последно е лежал в затвора през 2019 година.

Били са уведомени съседни дирекции на МВР и са изградени КПП-та. Уведомен е и окръжен прокурор.

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 месеца

Момичето вече е с ампутирана ръка :(.

12

Ddd

преди 7 месеца

Сeга БХК щe изпрати двама мастити адвокати да го защитават и щe го изкарат нeнормалeн.

11

Бай Гроздан

преди 7 месеца

Какво възпитание са му дали в затвора след като е бил освободен предсрочно?