Снимка: Pixabay
fallback
Дигиталната детоксикация набира все по-голяма популярност сред родените в края на 20 и началото на 21 век, пише британският сайт Mashable.
 
Беше неотдавна, но като че ли в някой друг живот, когато най-продаваният мобилен телефон се казваше Motorola Razr през 2005 г., пише Мashable, цитиран от БГНЕС. Този флип телефон, известен още като тип "мида", беше толкова популярен, че даже Парис Хилтън и Риана го имаха в розово.
 
След това обаче се появиха смартфоните и всички смятаха, че "мидите" определено са изхвърлени и напълно забравени. Поколението Z обаче ни направи изненада. Сайтът попита младежи защо сред тяхната генерация стават все по-популярни телефоните с копчета от близкото минало.
 
Факт е, че дигиталната детоксикация, макар и временна, набира скорост сред най-младите. Няма съмнение, че дори с по-малко сложни телефони от настоящите модели, те наистина могат да си починат от интернет.
 
"Време е да си вземете мида за лятото и да си починете на плажа от токсичните социални мрежи", гласи видео в TikTok, набрало огромна популярност в края на април тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 2 години

До Живият пример И аз съм с НОКИЯ 800. С копчета е . Има си всичко. Все по-често Самсунга си остава в къщи. Дори не го поглеждам. Съпротивлявам се на тая тъпотия с непрекъснатото гледане на телефона. Аз предпочитам живота на живо.

19

с

преди 2 години

аз пък предлагам да се върнем към димните сигнали и пощенските гълъби

18

Анонимен

преди 2 години

Ако вложим повечко старание и си купим радиостанции,научим морзовата азбука и се регистрираме като радиолюбители ще си чатим с целият свят без такси!Аз имам някакви остатъчни познания от казармата.След като се пенсионирам може и с това да почна да се занимавам!

fallback