Снимка: Pixabay

"Без да се правя на жертва, но бях осъден предварително от медиите. Писаха, че съм касапин, без да съм убил или рязал някого."

Това каза в Бургаския окръжен съд 46-годишният Деян Дичев - Готвача, обвинен, че е укривал разчленените тела на Юмер Мехмед и брокерката Теодора Бахлова, съобщават от "24 часа".

За двете убийства е обвинен бургаският предприемач Станимир Рагевски.

Днес Дичев поиска по-лека мярка за неотклонение - домашен арест, за да гледа болната си майка и да помага на дъщеря си. Той помоли съда да се произнесе, без да се съобразява с обществения интерес по случая, тъй като "когато общественият натиск влезе в Съдебната зала, правосъдието излиза през прозореца".

Защитата на Дичев подчерта, че той  е с мярка за неотклонение "задържане под стража" от 30 август т.г. и законоустановеният срок за задържане по първоначалното му обвинение - вещно укривателство, който е 2 месеца, е изтекъл.

Междувременно на Дичев бе предявено второ, по-тежко обвинение за държане на оръжие без разрешително, за което  законът предвижда от 2 г. до 8 г. лишаване от свобода. Става дума за пистолет с изтрити номера, с който най-вероятно са екзекутирани двете жертви. Той бе открит в мазе към заведение във Военния клуб в Бургас, стопанисвано от Дичев.

Второто обвинение е от 19 октомври, но тогава не е била наложена нова мярка за неотклонение на Деян Дичев, което според адвоката му Борислав Янков не било правилно.

Според прокуратурата обвиненият, че е укрил разчленените тела на Бахлова и Мехмед, е личност с висока обществена опасност и мястото му е зад решетките докато тече разследването.

"Това е изключително динамичен процес, на този етап са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, в които е обвинен", заяви държавното обвинение.

Съдът остави Дичев в ареста с най-тежката мярка за неотклонение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase