Снимка: Pixabay
fallback

Временно се ограничават доставките на кислород към бизнеса заради нуждите на болниците. Това решение беше взето на среща между производителите и здравните власти.

Потребелението на кислород в интензивните отделения достигна най-високите стойности от началото на пандемията. Необходимостта от него се е увеличила с 25-30% спрямо миналата година.

На срещата беше решено да се създаде система, през която бутилките да се пренасочват приоритетно към най-нуждаещите се COVID сектори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

инженер

преди 2 години

До: номер 29 Чудя се защо ли си губя времето да отговарям на такива тийнейджъри като тебе които "знаят много" от интернет? Нашата компания е клиент на две от най-големите фирми производители на промишлени газове в света и по-точно изполазваме азот и кислород за нашите дейности. Втората по големина в света има нетна печалба от 2,34 милиарда евро за 2020-та година, това отговори ли на въпроса ти? Разделянето на въздуха е най-използваният промишлен метод. Има ли значение коя година съм завършил?

24

Анонимен

преди 2 години

инженерче , ти сигурно си завършил през 60-те на миналия век , гермаската hielscher е разработила метод за ултразвукова електролиза на H2 и О2 , суперевтина и ефективна .толкова за българските университети .

23

АМИ , ПРАВИЛНО!

преди 2 години

В ПРОМИШЛЕНИЯ КИСЛОРОД ИМА И АЗОТ , КОЙТО НАМАЛЯВА СЪРДЕЧНАТА ДЕЙНОСТ... И ЗАБАВЯ БИОЛОГИЧНИТЕ ПРОЦЕСИ В КЛЕТКИТЕ...!

fallback