Снимка: БГНЕС
fallback

Германия продължава да е начело в списъка на Европейския съюз на страните с най-голям брой молби за убежище, съобщава вестник "Велт ам Зомтаг", като се позова на доклад на Европейския орган за подкрепа в областта на убежището.

Според документа, от януари до септември в германската Федерална служба по миграция са подадени 100 278 молби за убежище, което е с 35,2% повече в сравнение със същия период на миналата година. В същото време само през септември в Германия са регистрирани 13 849 заявления. Уточнява се, че повечето молби са подадени от лица, търсещи убежище от Сирия, Афганистан и Ирак.

Според публикацията на второ място по брой молби за първите девет месеца на тази година се нарежда Франция (54 105), следвана от Испания (41 799), Италия (37 492) и Австрия (22 928).

В допълнение към традиционните маршрути на нелегалната миграция към страните от ЕС, минаващи през Италия, Гърция и Испания, както подчертава вестникът, сега има и нов маршрут през територията на Беларус. Така например по-рано германската федерална полиция съобщи, че от началото на август в Германия са пристигнали над 4300 нелегални мигранти през Беларус (през територията на Полша). И броят им вероятно ще се увеличава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

вЕрно ли!?

преди 2 години

Велт ам зоМтаг.... леле, леле, леле....тепай ръмзо!

23

Митко

преди 2 години

До еБассси28 те ще си изплащат борча по-късно за каналджиите.. примерно следващите 10 години от социала всеки месец като му дадат парите ще си плаща лизинговата вноска към каналджията... в Германия тия дето са на социал пращат пари в родината... 100 евро за тяхните страни са много пари... заплатата в Афганистан на година е около 350-500 Евро - на година!!!!! сега ако всеки месец плаща 80 Евро на фамилията - ми то си е много пари. Схемата с Германия работи защото социалните помощи са високи.

22

еБассси

преди 2 години

Брееей че много мигранти . И как никой работодател не ги иска във фирмата си или в магазина си и тия клети чужденци са принудени да живеят от подаяния и социални помощи . Чудно КАК в бедните си родни страни насред военни действия и разпадаща се икономика са успели да съберат по 20-30 хил евро да платят на трафикантите за да стигнат до Германия или Франция ? Направо не е за вярване.

fallback