Снимка: Pixabay
fallback

Инфлацията до края на годината ще стане по 3 пъти по-голяма от миналата година. Цената на олиото вече мина 50% увеличение. Нашите очаквания са цената за килограм бял хляб да достигне 2 лв. до края на годината, коментира пред NOVANEWS лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му цената на газа е скочила пет пъти, а тази на електроенергия над четири пъти.

"Има нужда от спешни мерки за небитовите потребители. В понеделник ще говорим за това с президента Радев и енергийните дружества. Все повече търговци на ток излизат от пазара, отказват да изпълняват договорите си", сподели той.

Димитров разкри, че КНСБ ще предложи през двустранни договори с НЕК да бъде доставяна два пъти по-ниска енергия на свободния пазар за период 6 месеца, до края на март или април.

"Предлагаме законови промени - КЕВР да върже цената на доставчиците от последна инстанция за себестойността на основните производители", коментира президентът на КНСБ.

Нов скок на цените за парно и топла вода се очаква догодина.

А това би означавало всички на свободния пазар да получат доставки от НЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

333333

преди 2 години

Говорете с "тиквун", за газа, енергетика, енергийната борса, мафията от всякакъв произход, здравеопазването, индустрията, магистралите, оградата по границата и т.н и т.н. Вярвайте ми той има какво да Ви каже.

107

Анонимен

преди 2 години

Какъв социализъм настана щом бизнеса иска социални помощи, за да си плати тока...Това е поскъпване на един от многото им ресурси, да се съобразяват с това и толкова. Който не може да издържи да напусне пазара и да освободи място за останалите. Това не е социализъм и не може от нашите данъци да плащаме ток на фирми, за да продават и печелят. От хленченето на бизнеса за социални помощи, социално слабите хора вече не могат да се вредят. Всички трябва да се вземат в ръце.

106

Анонимен

преди 2 години

Че то имали норнален хляб,Избелено брашно,витамин С,подобрители,изкуствена мая.Да не говорим за отрови при отглеждане на житото.

fallback