Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Британското правителство ще допусне 800 касапи във Великобритания с временни визи след предупрежденията от фермерите за криза в бранша.

Правителството работи и върху план да се позволи на шофьорите на камиони от ЕС да могат да извършват повече доставки на Острова, предаде БНР.

Oще по темата

Поради недостиг на касапи на Острова вече бяха умъртвени и изхвърлени повече от 6600 напълно здрави свине след пренаселване на свинефермите.

Месопреработвателната индустрия вини за кризата Covid-19 и Брекзит.

От Националния фермерски съюз заявиха, че „празните рафтове и недостига на продукти стават нещо нормално и вече има опасения, че за Коледа няма да ги има много от месните специалитети“.

Сега правителството временно разширява схемата си за сезонни работници, в която ще влязат и касапите. До края на годината 800 касапи от чужбина ще могат да кандидатстват за 6-месечни визи.

По-рано правителството даде „зелена светлина“ и за временни визи за шофьори на камиони и работници в птицеферми, за да се избегнат проблемите със снабдителната верига.

От Даунинг стрийт обявиха, че планират да се даде временно разрешение на камионите от ЕС да правят повече доставки. В момента европейските камиони могат да правят само два каботажни превоза за седмица.

Каботаж означава извършване на превоз, при който пунктът на натоварване и пунктът на разтоварване се намират на територията на една и съща страна. Сега властите искат да облекчат временно правилата, така че максимално да се използват европейските камиони на територията на страната, които ще да могат да извършват неограничен брой товаро-разтоварни курсове в рамките на две седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Капиталист

преди 2 години

Поръчвате музика, но не може да платите сметката! Може би в крайна сметка справедливост, след векове на експлоатация ще възтържествува. Никаква помощ за Англия, кралицата да иде да коли прасета и да ги кара по супермаркетите.

49

Хайлилаклитата

преди 2 години

Получават точно това което заслужават!

48

Анонимен

преди 2 години

Има кой да ги убие, има кой да ги извози, кой да ги закопа или там каквото ги правят, но нямало после кой да ги разфасова. Подготвят хората за гладна смърт.

fallback