Снимка: БГНЕС

„Преминах през много трудности и загуби по пътя към върха, които са ме мотивирали да бъда по-добра и да тренирам повече. Трябвало е да дойде моят ден, знаех, че съм готова. Не виждах кой може да ме победи. Казах си, че отивам да ги натръшкам и няма кой да ме победи”, заяви световната шампионка по борба Биляна Дудова пред Нова тв. Тази седмица едно 24-годишната Дудова ни накара да се гордеем, че сме българи, като спечели световната титла по борба на първенството в Осло.

Още по темата

„Качих се на почетната стълбичка с гордо вдигната глава. Бях много щастлива, че прославям България пред целия свят и благодарение на мен ще чуят българския химн. Опитах да сдържа емоциите си, но докато слушах химна, ми се насълзиха очите, защото знам през какво съм преминала”, добави тя.

Дудова подчерта, че японската й съперничка е сред най-трудните. Щастлива е, че е успяла да победи такава силна противничка.

„Аз съм с много силен характер и не обичам да показвам слабости, но има неща, които могат да ме разплачат. Този медал го обещах на майка ми, щастлива съм, че успях да го постигна. Тя живее в мен всеки ден и страшно много ми липса. Когато продължих да тренирам борба, си казах, че ще посветя всяка победа на нея”, споделя шампионката, която губи майка си като дете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase