В сряда сутрин на стадиона на "Левски" бе застрелян смъртоносно в главата Георги Христов - Тинето, който е отивал да тренира в боксовия клуб на "Герена".

"Абсолютно умишлено и подготвено деяние. Човекът е следен. Знаело се е, че по това време ще бъде тук. Напълно е възможно това деяние да е извършено от негов партньор в престъпленията, може и да е от негова жертва или близък на жертва", коментира пред Bulgaria ON AIR криминалистът Иван Савов.
 
Той посочи, че са изстреляни 6-7 куршума, но само един от тях е засегнал жертвата. Савов изтъкна, че стрелецът не е бил добре подготвен, което изключва версията за поръчково убийство.
 
"Ако беше някой професионалист, със сигурност нямаше да има толкова изстрели. По-скоро деянието е извършено с нотка на злоба и лично отношение. Това че лицето е било покрито с чанта говори, че може би самият извършител се е отвратил от това, което е направил. Няма нищо неясно от гледна точка на мотивите. Този човек, въпреки че е излязъл от затвора, най-вероятно не се е занимавал с благотворителна дейност", коментира криминалистът.
 
По думите му мястото на убийството е подходящо.
 
"Особено в ранните часове, когато няма и хора, които могат да заподозрат каквoто и да било", отбеляза Савов в ефира на "България сутрин".
 
Криминалистът посочи, че камерите в района снимат от висок ракурс - те са панорамни и обхващат цялата територия. 
 
Гледайте целия разговор във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase