Снимка: БГНЕС

Управляващата партия "Единна Русия" печели 38,57 процента от гласовете на парламентарните избори в Русия, показват оповестени от Централната избирателна комисия предварителни резултати след преброяване на почти 9 процента от бюлетините, предадоха световните агенции.

На второ място според резултатите е Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ) с 25,17 процента, следвана от Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) с 9,6 процента.

Екзит пол на ИНСОМАР прогнозира, че "Единна Русия" може да спечели 45,2 процента от гласовете, следвана от КПРФ с 21 процента, ЛДПР с 8,7 процента и "Справедлива Русия" със 7,9 процента. Според проучването това са партиите, които вероятно ще преодолеят 5-процентовата бариера за влизане в парламента. (БТА)
 

Коментари Напиши коментар

40

Атанас Велмазов

преди 1 месец

ЧЕСТИТА ПОБЕДА ГОСПОДИН ПУТИН ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН ! ЦЯЛАТА НАЦИЯ Е С ВАС !

39

Анонимен

преди 1 месец

Германците не могат да повярват как е възможно толкова много гласове да получат управляващите много над 60%! - - >>В Германия в момента такат избори за канцлер, като трима са основните кандидати с почти изравнени резултати.

38

Анонимен

преди 1 месец

Еднна Русия води с 47 % от гласовете, втори са комунистите на Зюганов с 22 % от гласовете, трети е Жириновки с 8, 5 %, четвърти "Справедлива Русия - 7,5 % и пета партията "Нови хора" с 5,68 %