Снимка: БГНЕС

Кристиан Николов, който с автомобила си уби журналиста Милен Цветков, бе пуснат под домашен арест от Софийския градси съд.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване, предава БНТ. За да излезе Николов от ареста с електронна гривна, решението трябва да се потвърди и от Апелативен съд.

Още по темата
Адвокатите на младежа заявиха, че той работил в затвора, показал усърдие и отговорно отношение, поради което бил награден с писмена похвала. Посещавал и курсове по компютърна грамотност.

До този момент се изясни, че в деня на тежката катастрофа на връх Великден миналата година, Кристиян е шофирал автомобила с три вида наркотични вещества.

Защитниците на младежа изтъкнаха, че няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление и поискаха по-лека мярка.

Кристият от своя страна заяви, че напълно осъзнава причинената трагедия и поднесе съболезнования на близките. Той поиска да бъде пуснат под домашен арест. На днешното заседание трябваше да бъде представена ключова експертиза, но вещите лица не се явиха.

До този момент Кристиан Николов бе в ареста с мярката "задържане под стража"

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase