Снимка: БГНЕС

В Париж се очаква днес да се проведат общо 4 четири протестни акции срещу ограничителните санитарни мерки и масовото използване на санитарни пропуски, съобщаа БГНЕС.

В различни части на френската столица ще се проведат четири протеста с представители както на леви, така и на десните политически сили.

Основната акция, организирана от "жълтите жилетки", започна с поход от площад близо до Айфеловата кула

В продължение на няколко часа привърженици на "жълтите жилетки" ще изминат маршрута, който преминава основно по левия бряг на Сена, и трябва да стигнат до сградата на министерството на икономиката и финансите, където ще се проведе митинг. От полицията заявиха, че тази колона предизвиква най-сериозни притеснения заради вероятността от инциденти.

Едновременно с това отделна акция провежда Флориан Филипо – бивш заместник-председател на крайнодясната партия "Национално обединение" и бивш евродепутат. В момента той оглавява радикалната партия "Патриоти" и издигна кандидатурата си за поста президент на изборите през 2022 г.

За днес в рамките на общонационалния ден за действия във Франция ще се проведат повече от 200 митинга и шествия на противниците на строгите санитарни мерки.

Движението на протестиращите обхваща не само големите градове Париж, Лил, Страсбург, Ница и Тулон, но и по-малки населени места като Виши и Антиб. Очакванията са в тях да вземат участие между 170 и 220 000 демонстранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase