Снимка: БГНЕС
fallback

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова всички страни да приемат бежанци от Афганистан и да не ги депортират.

Международната общност трябва да направи така, че Афганистан отново да не стане безопасно пристанище за терористите, каза той на заседание на Съвета за сигурност.

Oще по темата
Безопасността на персонала и имуществото на ООН в Афганистан се е спазвала при завземането на властта от талибаните.

Присъствието на ООН в страната ще бъде адаптирано в съответствие с изискванията за сигурност, обеща Гутериш, цитиран от БГНЕС.

На 15 август талибаните без бой влязоха в Кабул и в течение на няколко часа установиха пълен контрол над столицата. Афганистанският президент Ашраф Гани обяви, че подава оставка, за да не се допусне кръвопролитие и бързо напусна страната.

Западните държави евакуират своите граждани и служителите на посолствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

159

Анонимен

преди 2 години

Да решим задачата така.Нашият БВП е една трета от израелският.Виждаме колко бежанци афганци ще приеме Израел.Допускаме една трета от тяхната бройка.Струва ми се справедливо.А и евреите никога не правят грешки ,щом е въпрос за изграждането и защитата на държавата си.От тях трябва да се учим.

158

Анонимен

преди 2 години

Приемайте бежанците, и те са хора! Какво от това ,че ще ви и Зна сиЛ ват ,не боли чак толкова. Какво от това ,че ще ви кол ят като агнета, можв пък някои от вас да оживеят. Не бъдете песимисти. Може България да изчезне или по скоро да стане мюсулманска държава, но нали историята ни ще се помни от македонците.

157

Киро Х

преди 2 години

Ако някой беше за секундичка забравил що за сатанински, ционистки, масонски тумор е ООН, сега е лесно да си спомни.

fallback