Снимка: БГНЕС

Състезателката по стрелба Мария Гроздева и плувецът Йосиф Миладинов ще бъдат двамата знаменосци на откриването на Олимпийските игри в Токио на 23 юли, разкри председателят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев.

Още по темата
На свое заседание в началото на месеца Изпълнителният комитет на Българския олимпийски комитет определи опитната Мария Гроздева, за която това ще бъде седмо участие на Олимпиада, за знаменосец на България.

Организаторите на Игрите в Токио обаче са пожелали всяка страна да бъде представена от двама знаменосци - мъж и жена. Поради това честта да носи българското знаме ще има и Миладинов, който наскоро спечели два златни медала на Европейското първенство по плуване за младежи.

Миладинов и Гроздева заедно ще носят родния флаг на церемонията, която ще се проведе на Олимпийския стадион в Токио на 23 юли. Церемонията ще започне в 14:00 часа българско време и ще бъде с продължителност три часа и половина.

Същевременно от БОК обявиха, че българките, които ще се състезават в женската борба на олимпиадата в Токио, ще отпътуват от София в четвъртък, 15 юли в 20.20 ч. с полет през Париж. Миглена Селишка, Мими Христова, Евелина Николова и Тайбе Юсеин са едни от най-големите ни надежди за медал от Токио 2020.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase