Снимка: Pixabay
fallback
Игра за мобилни телефони позволява на потребителите да "съдят" известни исторически личности. Играта предизвика реакция сред еврейските групи в Австралия, особено поради факта, че съдържа персонаж на Адолф Хитлер, пише "Дейли Мейл Австралия".
 
Приложението, озаглавено "Съдният ден: Божи ангел. Рай или Ад?", вече е било изтеглено повече от милион пъти в Google и Apple.
 
Потребителите на играта могат да решават съдбата на различни исторически личности. Те избират дали да ги изпратят в рая или ада, въз основа на това, което са направили през живота си. 
 
Един от персонажите, които се съдят, е лидерът на нацистка Германия и диктатор Адолф Хитлер. В играта той е показан, застанал пред килия, пълна със затворници, и информира потребителите, че "е събрал и убил милиони в концентрационен лагер". 
 
В друга сцена Хитлер „кара танк“, а в трета държи бебе със сини очи и руса коса, с надпис, обозначаващ усилията му да формира „арийска раса“.
 
Председателят на Комисията за борба с клеветата Двир Абрамович каза: "Тази игра доказа, че сме достигнали ужасно падение и че злоупотребата с Холокоста не може да бъде по-вулгарна."
 
"Няма нищо смешно и забавно в чудовище като Хитлер, отговорно за унищожаването на 6 милиона евреи, включително 1,5 милиона деца", каза още той, цитиран от БГНЕС.
 
Абрамович призова Google и Apple "незабавно да изтеглят унизителната игра от своята платформа и да се извинят", заявявайки, че не разбира причината, поради която играта е била одобрена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

АноНимеН

преди 2 години

Като е тръгнало така нека да се забранят и игри, в които се използват имената на големите сили като САЩ, Русия, Ирак и т.н. и т.н. Да се забрани и всичко, което включва Бог и Дявол, Ангели и Демони ... В една от най великите игри - WoW трепаме малките хора (джуджета).. Това не е ли пак вид расизъм спрямо тях? Аз съм Таурен и ходя и трепам хора(бели, черни, китайци, еврей) джуджета, овце, крави... с какво това е по различно?

13

Анонимен

преди 2 години

Някой разцъка ли га игрицата?

12

Getting ready mafaka

преди 2 години

С тия цифри накрая ще се окаже , че Хитлер е спасил земята от пренаселване .

fallback