Снимка: Pixabay

Британската полиция съобщи, че е арестувала седем души, след като полицаи открили боя, димни гранати и високоговорители в две коли близо до мястото, където се провежда срещата на Г-7 в Югозападна Англия, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Според полицията нейни служители са претърсили вчера следобед автомобил и микробус на около 11 км от хотел "Карбис бей" и са открили въпросните предмети.

Четирима мъже и три жени са арестувани по подозрение в заговор за извършване на действия, нарушаващи обществения ред, и за притежание на вещи с цел нанасяне на престъпни вреди. И седемте заподозрени остават в ареста.

Полицията каза, че подкрепя безопасните и законни протести, но няма да толерира престъпни действия и нарушаване на обществения ред.

Мерките за сигурност бяха затегнати около местата, където се провежда срещата на Г-7 близо до Сейнт Айвс, Англия. Въоръжени войници пазят основните места за срещите на световните лидери, в района бяха разположени и близо 5000 допълнително мобилизирани полицаи от цяла Великобритания.

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 1 година

Тези ряпа да ядът пред Отровното трио.

3

Анонимен

преди 1 година

Запада репресира опозицията и нарушава гражданските права. Трябва да се говори с Байдън за гражданските права в САЩ.

2

Муахаха

преди 1 година

Б0й по Тиквите на Плебса, покажи им кой е Шефа! а уж Демокрация и Народа Управлявал!!