Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън призова лидерите на страните от Г-7 на срещата си във Великобритания следващата седмица да поемат ангажимента да ваксинират целия свят срещу КОВИД-19 до края на 2022 г., предаде Ройтерс.

Джонсън ще бъде домакин на първата офлайн среща на лидерите на Г-7 от близо две години. Британският премиер заяви, че ще се опита да получи обещание за постигане на световната ваксинационна цел.

"Ваксинирането на целия свят до края на следващата година ще бъде най-голямото постижение в историята на медицината", подчерта Джонсън в изявление.

"Призовавам моите колеги лидери на страните от Г-7 да се присъединят към нас, за да сложим край на тази ужасна пандемия и да обещаем, че никога повече няма да позволим опустошението, предизвикано от коронавируса", добави той, цитиран от БТА.

В събота приключи срещата на финансовите министри, припомня Ройтерс. Финансовата министърка на САЩ Джанет Йелън, която е в Лондон за срещата, заяви, че богатите страни трябва спешно да подкрепят ваксинациите в по-бедни страни, които не могат да си позволят ваксините. Освен това тя повтори призива на САЩ за отмяна на патентните права върху ваксините.

Коментари Напиши коментар

47

шамана

преди 1 година

след есента ще им гледаме сеира на ваксинираните ....тия експериментални препарати имат действие 4-5 месеца с 50 % шанс да го изкараш по леко ..... айде нема нужда

46

Доли /овцата/

преди 1 година

ВаксинирВайте се Бееее. И Борко ви иска като иглиници Беееее. Бееееез изключения и забежки по гората бееее. за ваше и мое здраве го правят алтруистите милиардери беееее. защото на море не могат да отидат милиардерите бееез разни заблудени бееедни овце да им се врат в краката беееее. агънцата ни и тях за тяхно и наше здраве се кан1т да бодат беееее. кандисвайте и запрятайте кой ръкав кой пола и да ви го набиват вече бееее. стадото ще пребъде с вашата саможертва бееее

45

илюминат - ренегат

преди 1 година

Този РЕПТИЛ що не се гръмне вместо да плещи глупости?!?