Снимка: БГНЕС
fallback

Хиляди хора в южния китайски град Шънджън избягаха панически от висок 957 фута (291 метра) небостъргач в града, след като той необяснимо започна да се люлее.

Видеоклипове, публикувани в китайските социални медии, показват тълпи, бягащи от тресящата се сграда, някои крещят и се оглеждат през раменете си.

Когато инцидентът се случва, времето е хубаво и няма съобщения за земетресение в региона. Няма съобщения за смъртни случаи или наранявания.

SEG Plaza в Шенжен е започнала да се тресе около 12:30 ч. местно време. Според официалния вестник на Общинския комитет на комунистическата партия на Шенжен около 15 000 души са били вътре. Всички са били евакуирани в рамките на 90 минути, съобщават местните власти, цитирани от CNN.

Властите, разследващи причината за разклащането, посочват в изявление, че не са открити "аномалии в основната структура и околната среда на сградата".

Градската метеорологична станция отчете максимална скорост на вятъра от около 32 км/ч  - скорост на движение, описана като "свеж вятър" от Националната метеорологична служба на САЩ.

Кулата се намира в оживения търговски квартал на Huaqiangbei, дом на най-големия електронен пазар в света. В сградата се помещават различни местни технологични компании и многоетажен електронен център.

Завършена през 2000 г., SEG Plaza е 18-ата най-висока сграда в Шънджън и 104-тата най-висока в Китай, според базата данни на небостъргача на Съвета за високи сгради и градски местообитания.

剛剛中午時分,位於深圳華強北,樓高73層的賽格電子大廈突然搖晃,原因不明也沒地震!樓宇內人群和樓下人群紛紛逃命! pic.twitter.com/aoixkH6OeY

— 風再起時【香港挺郭后援會3】 (@dZnJUCdo4FlZqgd) May 18, 2021

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

Путин е виновен

преди 1 година

Клати небостъргача

103

Анонимен

преди 2 години

Вирусът е виновен. Веднага да се ваксинира небостъргача

102

Анонимен

преди 2 години

Някъде става резонанс. Сбъркани са изчисления. При сбъркани изчисления не е нужно да има силен вятър, или земетресение, достатъчно е да има повтарящо се, ритмично действие, което може да е от много източници - хора, машини и т.н. Предлагам да го бутнат и да го построят наново. Няколко пъти.

fallback