Снимка: БГНЕС
fallback

Мощен циклон, съпътстван от свирепи ветрове и заплашващ с разрушителна буря, се стовари върху сушата в Западна Индия в понеделник, затруднявайки реакцията на страната на опустошителното положение с коронавирусаq предаде АФП.

Най-малко 12 души са загинали през уикенда и в понеделник при проливни дъждове и ветрове, доколкото циклонът „Тауктае” според съобщенията в пресата, е най-големият, който се е стоварвал върху Западна Индия от 30 години, обхвана Арабско море с щата Гуджарат. "(Изключително силната буря) „Тауктае” се намира в близост до брега на Гуджарат. Вече е над сушата и процесът ще продължи през следващите 2 часа", написа в Туитър индийската метеорологична служба.

Циклонната система е придружавана от ветрове със скорост 155-165 километра в час с пориви до 185 км/ч, добавиха метеоролозите. В някои крайлбрежни райони на Гуджарат вълните могат да достигат 4 метра височина. Колосалната вихрена система, която се вижда от космоса, влоши реакцията на Индия срещу огромен прилив на коронавирус, който убива най-малко 4000 души всеки ден и постави болниците на ръба на възможностите.

В преовлажнения от ветрове Мумбай, където властите в понеделник затвориха летището и призоваха хората да останат на закрито, властите преместиха 580 пациенти с C0VID-19 "на по-безопасни места" от три полеви болници, съобщава БГНЕС.

Шестима души загинаха, а девет бяха ранени, когато бурята обхвана щата Махаращра, столица на която е Мумбай, съобщиха от кабинета на главния министър. Два военноморски кораба бяха разположени, за да подпомогнат операциите по издирване и спасяване на шлеп, превозващ 273 души, "отклонени" край бреговете на Мумбай, добави министерството на отбраната в изявление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 2 години

*** *** - ***.***

3

Анонимен

преди 2 години

*** *** - ***.***

2

Анонимен

преди 2 години

Ще отвее the щамът

fallback