Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Германия облекчава мерките при пристигане в страната за гражданите, пристигащи от България, които са ваксинирани или преболедували Covid-19, съобщи българското външно министерство.

За пристигащите от България задължението за поставяне под карантина се прекратява след представяне на удостоверение за оздравяване след коронавирусна инфекция, имунизация или негативен тест за Covid-19.

Тестът може да се представи до 48 часа след влизане в страната.

Изключение от задължението за тест и удостоверяване са децата под 6-годишна възраст, както и екипажите на самолетите.

Отпада изискването за карантина и при влизане в Румъния за български граждани, които са имунизирани или покажат отрицателен PCR тест за Covid-19.

По информация на посолството ни в Букурещ тестът трябва да е направен до 72 часа преди влизане в страната.

След имунизацията трябва да са изминали най-малко десет дни, а поставянето на ваксината се доказва със съответен документ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 2 години

до 9Никой Не знае със сигурност какво става. Трябва да минат години, за да се разбере ваксинираните от какво ще починат, дали от рак, тромб, или ще умират внезапно. Всички са се презаразили стотици пъти, защото така работи вирусът. СЕО на Пфайзер не се ваксинира, под предлог, че вече е изкарал болестта и не е нужно.

8

Анонимен

преди 2 години

АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МИ ОБЯСНИ ЧЕ АЗ НЕ МОГА ДА СИ ОТГОВОРЯ.ХИПОТЕТИЧНО АКО СИ ПОСТАВЯ ВАКСИНА АЗ ПРЕДПАЗЕН ЛИ СЪМ ДА БЪДА ЗАРАЗЕН, И ОСТАВАМ ЛИ ПРЕНОСИТЕЛ НА ЗАРАЗАТА ИЛИ ЕДИНСТВЕНО СЕ ПРЕДПАЗВАТ ДА НЕ БОЛЕДУВАМ ТЕЖКО. АКО Е САМО ПОСЛЕДНОТО СИ Е МОЙ ЛИЧЕН ИЗБОР КАКВО ДА НАПРАВЯ С МОЯТ ЖИВОТ НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА МЕ ОГРАНИЧАВА И ПРЕНУЖДАВА ДА НАПРАВЯ КАКВОТО И ДА Е ПРЯКО ВОЛЯТА МИ.

7

Анонимен

преди 2 години

Значи или ваксинация или пср тест иначе карантина но докога?

fallback