Снимка: БГНЕС
fallback

Научният комитет, който наблюдава британската програма за ваксинация срещу коронавирус, препоръча на хората под 40 години да се предлага алтернатива на оксфордската ваксина AstraZeneca.

Съвместният комитет по ваксинация и имунизация (JCVI) заяви, че предприема "предпазлив подход" за възрастни на 30-39 години след оценка на риска от кръвни съсиреци.

На хората под 40 години ще бъде предложена алтернатива на ваксината AstraZeneca, когато това е възможно и докато нивата на инфекция остават ниски, след препоръката на правителствените съветници, съобщи „Гардиън“.

Ходът идва, след като Съвместният комитет по ваксинация и имунизация направи преглед на скоростта и усвояването на ваксините на Covid във Великобритания и най-новите данни за много редките кръвни съсиреци след имунизация с AstraZeneca. Тъй като програмата за ваксинация върви добре, а честотата на случаите е ниска, шансовете за голям скок в хоспитализациите и смъртните случаи намаляват, което кара съветниците да вярват, че вече може да се предприеме по-предпазлив подход при 30 до 39-годишните, предлагайки Pfizer/BioNTech или NIH/Moderna, когато са налични./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 2 години

Еваларката на Pfizer и Moderna!Потрошиха маса пари за повеждането на медийната търговска война, но успяха!Кой го го е грижа че точно от техните ваксини измират най-много хора. Хората не четат статистики.

9

любознателен

преди 2 години

До Анонимен 10При хора под 50г възраст смъртността от ковид не е 0.2%, а 0.002%.Което е по-малко от сезонен грип- който пък магически изчезна.По-интересното е , защо след като ваксините са одобрени само за спешни случаи, дават зор с нечестни методи, да набоцкат всички?

8

Анонимен

преди 2 години

В тестовете има хидрогел поставян чрез поликапролактонови влакна и digital footprint вваксината която на скенер ще показва кой е ваксиниран и кой не!

fallback