Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Индонезийска военна подводница изчезна край остров Бали. Предполага се, че тя се намира на 700 метра дълбочина, заяви днес флотът, цитиран от ДПА.

Връзката с подводницата Кей Ар Ай Нангала-402, германско производство, е била загубена вчера сутринта на около 95 километра северно от Бали по време на учение, при което било отработвано торпедно нападение.

"Подозираме, че тя е на дълбочина 600-700 метра", каза говорител на военноморските сили. "Тя е проектирана да се потапя на дълбочина 250-500 метра. Повече от това е опасно", заяви той.

По думите му резервоарът за гориво може да се е повредил от водното налягане.

В издирването на подводницата са се включили четири кораба на военноморските сили, а други два, включително един от Малайзия, са тръгнали към района. Съдбата на 53-членния екипаж е неизвестна.

Министерството на отбраната каза по-рано, че при наблюдение от въздуха с хеликоптер е забелязан петролен разлив в района, където подводницата е била засечена за последно.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

До 12Ха,ха,хаНяма начин да е е станала сериозна повреда при която е спрял двигателят и толкова много е спряла да работи подводницата ,че е даже и акумулаторите са се изтощили и радиостанцията е спряла да и никой не знае къде са сега.Много добре знам ,кое е по-тежко от водата и желязото ,но най-логичното е подводничарите да са отишли под 500метра и корпусът да не е издържал на налягането!

15

Петър

преди 3 години

За съжаление след години ще я намерят

14

нсхгф

преди 3 години

Налягането ги е направило на пастет.

fallback