Снимка: БГНЕС
fallback
Погребението на съпруга на кралица Елизабет II, херцог Филип Единбургски в Обединеното кралство е гледано от повече от половината от хората по телевизията в сравнение с церемонията за сбогуване с принцеса Даяна през 1997 г. За това съобщи корпорацията Би Би Си, позовавайки се на медиаметрични изследвания.
 
13,6 милиона жители на Обединеното кралство са гледали погребението на принц Филип на живо. 11 милиона души от тях са гледали събитието по Би Би Си, 2,1 милиона зрители по ITV и 450 000 жители по Sky News.
Oще по темата
 
През 1997 г. погребението на принцеса Даяна привлече пред телевизорите 31 милиона зрители. Това е рекорд за подобни събития във Великобритания. Би Би Си отбелязва, че погребението на херцога на Единбург Филип е гледано на живо от приблизително същия брой британци като сватбата на принц Хари и Меган Маркъл през 2018 г.
 
Погребението на съпруга на кралицата, който почина на 9 април на 99-годишна възраст, се състоя в събота в замъка Уиндзор близо до Лондон. Поради ограниченията заради коронавируса само 30 от най-близките членове на кралското семейство присъстваха на траурната церемония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 3 години

*** *** - ***.RU17.CLUB

8

Анонимен

преди 3 години

Все тая

7

Анонимен

преди 3 години

Като почине кралицата, представи си какво гледане ще падне.

fallback