Снимка: БГНЕС
fallback

В завода за обогатяване на уран в иранския град Натанз тази сутрин е станал "инцидент", но няма пострадали, нито замърсяване, съобщиха осведомителните агенции, цитирайки ирански медии.

Проблемът е бил свързан с електроразпределителната мрежа, каза по държавната телевизия Бехруз Камалванди, говорител на Иранската организация за ядрена енергия. Той увери, че няма ранени, нито замърсяване.

Вчера в Натанз в нарушение на сделката със световните сили от 2015 г. започнаха работа нови центрофуги, способни да обогатяват уран до по-високи нива, пише БТА.

През юли миналата година в подземния завод в Натанз стана експлозия, която властите нарекоха опит за саботиране на иранската ядрена програма. Подозренията бяха хвърлени върху Израел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 години

Същата новина, поднесена в алтернативна хронология:Вчера в Натанз започнаха работа нови центрофуги, способни да обогатяват уран до по-високи нива. Съвсем случайно в завода за обогатяване на уран в иранския град Натанз тази сутрин е станал "инцидент", свързан с електроразпределителната мрежа.Да не си помислите, че намеквам за конспиративна теория.

10

Анонимен

преди 3 години

Няма ядрен инцидент без последствия. Със сигурност ще има отровена земя и атмосфера. Тия брадати ислямисти ще се самоунищожат. Исляма сваля коефициента интелигентност автоматично с поне 20 точки. Ислямист с ядрени технологии е все едно да дадеш на първобитен човек Калашников... Иранците са свестни хора, но за съжаление исляма им сваля интелигентността.

9

Анонимен 13

преди 3 години

Слави ако успее да направи ядрено оръжиеведнага ставаме световна сили и се оправяме.

fallback