Снимка: БГНЕС

Продължава издирването на извършителя на показното убийство в София. 46-годишният бизнесмен Николай Драгополов беше застрелян в джипа си от мъж, дегизиран като клошар. В колата е било 11-годишното му дете.

"Има 2 основни версии за убийството - едната е бизнес, втората е личен мотив. По-вероятна е бизнес версията. Този бизнес с коли, лизинги, ДДС, е врата за много пари, сблъскващ е и създава условия за измами, както и нарушени взаимоотношения", заяви в ефира на "Денят ON AIR" бившият директор на Национална служба “Полиция” ген. Васил Василев.

По думите му, ако са истина предположенията, че след седмица убитият е щял да получи охрана и е имало сплашвания по негов адрес, тогава той наистина е "пресякъл петолинието" и покушението е избързало, защото с охрана е щяло да бъде много по-трудно.

"Този, който му е мислил лошото, е знаел много добре маршрута му. Мястото, където е станало покушението, е такова, че вечерно време се събират коли. Там няма начин да не спреш. Чух версии, че са манипулирали светофара, това е по-скоро от романите и филмите. Ако са знаели пътя, е нормално да бъде причакан, където се образува най-голямата тапа. След това извършителят съвсем спокойно си е тръгнал пеша, докъдето го е чакала кола, или просто е изчезнал между блоковете", каза ген. Василев.

Той добави, че е много важно какъв оглед ще се направи на местопрестъплението, за да се намерят и най-малките доказателства.

"След това трябва да започне работа във връзка с бизнеса, личните му взаимоотношения, бившите му присъди. Доста такива убийства останаха във въздуха - Александър Антов на "Агресия", Христов от Велико Търново и още няколко души. Вижте убийството в Борисовата с какъв обрат е", заяви ген. Василев пред Bulgaria ON AIR.

Експертът смята, че е възможно убийството да е поръчково, след като е "пресякъл пътя на някой".

"Казали са си "дай да го приключваме този, много ни е обидил ", според първата версия. Може да е било лично отмъщение на самия стрелец. Има такива причини, които просто не можеш да ги проумееш. Но аз мисля, че водещото е бизнесът", допълни генералът.

Той каза още, че към момента не е неизвестно дали извършителят е знаел, че има дете в автомобила.

"Има лица, които могат и сами да организират нещо подобно. При нашата действителност, ако има голяма организация, все нещо ще изскочи от някъде", смята специалистът.

Коментари Напиши коментар

26

Д.ИВАНОВА

преди 1 година

Бизнеса работи,заведенията не са спирали с/у "такса спокойствие" МВР, РЗИ,НАП-мълчат и "лапат" това са "ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ" министър АНГЕЛОВ,а иначе сте загрижен за здравето на народа

25

Д.ИВАНОВА

преди 1 година

Хотели,хостели по същите причини не подлежат на проверки,но търговските дружества трупат финансови активи от тестове,ВАКСИНИ клинични пътеки... ПОЗОР !!!! Но ежедневно стряскате народа с новини за пандемията !

24

Д.ИВАНОВА

преди 1 година

Бизнеса работи,заведенията не са спирали с/у "такса спокойствие" МВР, РЗИ,НАП-мълчат и "лапат" това са "ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ" министър АНГЕЛОВ,а иначе сте загрижен за здравето на народа