Снимка: БГНЕС, архив

Руският опозиционер Алексей Навални, който излежава присъда в изправителна колония в Покров, Владимирска област, написа днес в профила си в Инстаграм, че има температура 38,1 и силна кашлица, а трима от 15-те други затворници в неговия отряд били хоспитализирани с туберкулоза, съобщиха руски медии.

Навални, който е един от най-острите критици на руския президент Владимир Путин, преди това се оплакваше от остра болка в гърба и крака, и обвини затворническите власти, че му отказват достъп до избрания от него лекар и не му осигуряват правилното лекарство, припомня Ройтерс.

На 31 март Навални обяви, че започва гладна стачка, за да протестира срещу условията в наказателната колония в Покров, на 100 км от Москва, предаде Франс прес.

"Цитирам официалните данни от измерването на температурата ми днес: 38,1 градуса и силна кашлица. Разбера се, продължавам гладната си стачка", написа Навални в Инстаграм.

Той също така обвини ръководството на наказателната колония, че го изтезава чрез лишаване от сън.

"Ето ви я "идеалната образцова колония". Всеки затворник се моли Богу да не се озове тук, защото вътре има лоши хигиенни условия и туберкулоза, а лекарства липсват", написа Навални.

В петък редица руски медии отвърнаха на оплакванията на Навални от лошо отношение, като описаха наказателната му колония като "образцова". "В това няма нищо вярно", отвърна днес Навални. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase