Снимка: БГНЕС

Два опита да бъде освободен гигантският контейнеровоз, заседнал в Суецкия канал, вчера се провалиха въпреки надеждите, че висок прилив ще даде тласък на кораба, предаде АП, като цитира съобщение на компаниите „Бернхард Шулте шипмениджмънт“, отговаряща за техническото управление на кораба, и „Лет ейджънсис“, която обслужва транзита през канала.

По-рано вчера „Бернхард Шулте“ заяви, че „значителен напредък“ е бил постигнат в петък вечерта при кърмата, където рулят е освободен от седимента.

Още по темата

Дузина влекачи работят паралелно с драгирането на пясъка и тинята около носа. Вече са отстранени около 9000 тона воден баласт от „Евър Гивън“. Ако усилията да бъде освободен корабът от глинестия пясък не успеят, компанията, наета да осъществи салвидж операцията, ще отстрани стотици контейнери от носа на кораба, за да намали тежестта му.

Питър Бердовски, главен изпълнителен директор на специализираната нидерландска компания „Боскалис“, съобщи, че кран вече е на път, за да вдигне контейнерите. Управлението на канала (Suez Canal Authority) вчера организира за медиите първото пътуване до мястото, където е заседнал корабът, предаде БТА.
 

Коментари Напиши коментар

53

ИСТИНА

преди 1 година

Ееееееее, тука големи разбирачи ..... България и българите НЕ могат и НЕ знаят как се правят нещата никога и нищо не са открили.... И където се хвалят с откривателя на компютара е лъжа . Джон Атанасов е роден в Америка 1903 от майка Ирлантка и баща от Османската империя ......

52

Вирус

преди 1 година

"Японците да извикат руснаците на помощ. Атомните ледоразбивачи ще го дръпнат като играчка"------Атомните ледоразбивачи, разбиват на парчета. Това е единственият начин да го укарат в "движение".

51

Анонимен

преди 1 година

Бог наказа ненаситната за китайски стоки западна работническа и буржоазна класа.