Снимка: БГНЕС
fallback

35-годишният Станимир Иванов-Стамбето е убит с един изстрел от пистолет в главата. Като евентуален извършител е задържан Владимир В., на 37 години, собственик на фирмата за кредити, в чийто офис на централната старозагорска улица "Цар Симеон Велики" 142 се разигра трагедията в сряда.

Сигнал за произшествието е подаден на телефон 112 в 17,19 часа. Възможно е това да е направил самият задържан или брат му Милен - по време на инцидента в помещението са били само двамата и жертвата. Отвън е имало клиент, но нямало опасност да пострадат невинни случайни хора.

Oще по темата

На брифинг днес окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и началникът на отдел "Разследване" на ОДМВР Владимир Георгиев дадоха повече подробности за тежкото престъпление.

Според Георгиев една от основните версии, по която работят разследващите, е скарване между извършителя и жертвата заради неуредени финансови взаимоотношения между тях.

Установено е, че Стамбето, който е криминално проявен и е лежал в затвора, е работил за фирмата за кредити от няколко години. Тепърва обаче ще се изяснява какви точно са били задълженията му и дали той е имал трудов договор с работодателя си, каза окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. Една от версиите е, че е помагал при събирането на просрочени задължения на кредитополучатели.

По непотвърдена информация, кавгата в офиса била заради много пари и злато, но все още е неясно кой на кого ги е дължал. Предполага се, че още с влизането си Станимир е започнал да се държи агресивно.

Убийството е извършено със законно притежаван пистолет, допълни Атанасов. И заподозреният и брат му, са имали разрешение да носят късоцевно огнестрелно оръжие. Като осъждан, убитият Станимир Иванов е нямал това право. В оглед на трупа му обаче е намерен нож. Няма данни той да е използван по време на разправията преди убийството.

До момента евентуалният извършител, който е изчакал спокойно да дойдат униформените в офиса и им е предал доброволно пистолета си, нямал криминални прояви. Освен фирма за кредити, той притежавал и заложни къщи, между фирмите му имало връзка, според окръжния прокурор.

Днес ще бъде повдигнато обвинение на задържания Владимир В. По случая под надзора на Окръжната прокуратура в Стара Загора вече е образувано досъдебно производство по смисъла на член 115 от Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода между 10 и 20 години. По думите на окръжния прокурор Дичо Атанасов от сутринта, засега задържаният се възползвал от правото си да не дава обяснения по случилото се, но съдействал на разследването.

По-късно от Апелативна прокуратура в Пловдив съобщиха официално, че евентуалният извършител на убийството е направил самопризнания, че при възникнал скандал е прострелял жертвата си със законно притежаваното си огнестрелно оръжие - боен пистолет, марка "Берета".

Предстои с прокурорско разпореждане мярката му за неотклонение да бъде удължена на 72 часа, след което прокуратурата ще поиска от съда Владимир В. да остане в ареста за постоянно.

В Стара Загора той е известен като син на бизнесмена Младен Василев, който почина на 60 години през януари 2017 година. Бащата създаде проспериращата фирма "Пещостроене и изолации", която се занимаваше основно със строителство и ремонти в комплекса "Марица изток".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 3 години

Двама с пистолети срещу един с ножче в джоба

25

Анонимен

преди 3 години

" Бързи кредити " докато сме в Чакалта, че влезем ли в Зоната затварят тия офиси. После сменят адресите и почват да звънят.

24

Анонимен

преди 3 години

Бащаим го знавт как "честно" е взимал поръчкитебот Марица изток.

fallback