Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Консервативният политик и милиардер Оливие Дасо загина в катастрофа с хеликоптер. Това съобщи в Twitter френският президент Еманюел Макрон, предаде Ройтерс.

Шестдесет и девет годишният Дасо е най-големият син на френския индустриалец Серж Дасо, чиято компания произвежда изтребителите "Рафал" и е собственик на вестник "Фигаро".

"Оливие Дасо обичаше Франция. Индустриален лидер, депутат, представител на местната власт, командир от запаса във военновъздушните сили: през своя живот той никога не е спирал да служи на нашата страна, да отдава значение на нейните преимущества. Мислите ми са с неговото семейство и любими хора", каза Макрон.

Частният хеликоптер е катастрофирал в неделя следобед в Нормандия, където той има вила, съобщи полицейски източник.

Депутат от консервативната партия "Републиканците" от 2002 г., Дасо е подреждан от "Форбс" на 361 място в класацията на най-богатите хора в света заедно с двамата му братя и сестра му. Той се оттегли от борда на директорите на компанията "Дасо", за да избегне конфликт на интереси, пише БТА.

 

Olivier Dassault aimait la France. Capitaine d’industrie, député, élu local, commandant de réserve dans l’armée de l’air : sa vie durant, il ne cessa de servir notre pays, d’en valoriser les atouts. Son décès brutal est une grande perte. Pensées à sa famille et à ses proches.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) March 7, 2021

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Щерю

преди 3 години

- Будала! Карай си джипката...

10

Анонимен

преди 3 години

Колкото и пари да имаш, не можеш да си купиш и минута повече на тоя свят. По много начини може да се каже - писано било, съдба, Бог си го прибра и т.н. Абе извода е, живейте си живота, носете си новите дрехи, обичайте семейството и се веселете, че не се знае знае ли се. И се научете да теглите майна и да не си слагате грижи на сърцето - човек трябва да си препати, преди да го разбере.

9

Тъй тяя

преди 3 години

Гаргата от кол на кол............

fallback