Снимка: БГНЕС
fallback

Принц Филип е преминал през "успешна процедура за предварително съществуващо сърдечно заболяване", съобщи Бъкингамският дворец, цитиран от BBC.

Дворецът заяви, че Херцогът на Единбург ще остане в болница за лечение, почивка и възстановяване в продължение на няколко дни.

Oще по темата
99-годишният принц Филип вече е прекарал 16 нощи в лечебното заведение - най-дългият му престой в болница.

Той се лекувал от инфекция и в понеделник се преместил в болницата "Свети Вартоломей" в Лондон за изследвания и наблюдение на състоянието на сърцето му.

Бъкингамският дворец заяви, че процедурата е проведена в сряда.

През 2011 г. принц Филип е откаран в болница с хеликоптер от Сандрингам, след като усеща болки в гърдите, докато кралското семейство се подготвя за Коледа. Той е лекуван от блокирана коронарна артерия и му е поставен стент.

Херцогът, който навършва 100 години през юни, бе закаран с кола от Уиндзор до болницата на крал Едуард VII в Мерилбоун, централен Лондон, като предпазна мярка след неразположение.

Точната причина за първоначалното му приемане в лечебното заведение не беше разкрита, но не беше свързана с коронавирус.

В понеделник Бъкингамският дворец обяви, че е преместен в Бартс с линейка.

Болницата "Свети Вартоломей" в Лондон е болница на NHS и дом на най-голямото специализирано сърдечно-съдово звено в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 3 години

Най-вероятно са подменили сърцето му с това на някой младежки атлет и са подменили кръвта с детска!

18

Анонимен

преди 3 години

Новото му сърце е бронирано, за да не можете да го прободете с дървен кол в сърцето, както другите вампири.

17

Анонимен

преди 3 години

Плешиви селски кьосeта, никой не ви иска безженното мнение, стойте си у село и ръчкайте козите, там Ви е силата.Мисленето изисква да имаш и мозък.

fallback