Снимка: БГНЕС
fallback

230 български и чужди лични документа е продал у нас и чужбина шуменец, хванат да търгува с ментета. За ареста му съобщи по-рано днес в Туитър главният прокурор Иван Гешев.  

Oще по темата
             

Мъжът е бил задържан вчера при акция на отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП под ръководството на Софийската районна прокуратура.    

При претърсването в дома му са открити 13 000 лева в брой, 1,17 бикткойна на стойност над 94 хиляди лева, 18 карти за теглена на пари, множество снимки на български и чужди документи, за които не е ясно дали са истински и други, съобщи районната прокурорка на София Невена Зартова.

За всеки от продадените 230 документа мъжът взимал между 1500-2000 лева. Той е бил само посредник, други хора са изработвали ментетата, посочи шефът на ГДБОП Любомир Янев. Засега те не са задържани, събират се още доказателства.

Мъжът е задържан за до 72 часа и е обвинен за приготовление към направа на фалшиви документи. Прокуратурата ще му поиска постоянен арест.        

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

pich

преди 3 години

До Анонимен1

9

Анонимен

преди 3 години

След всичките подробности за шуменеца фалшифицирал паспортите, на края пише че той е само посредник

8

Пижо

преди 3 години

Тия паспорти трябва да са на Шкембе войводата от разпродажбата. Като му пресъхна далаверата с паспортите, ги е пуснал на разпродажба!

fallback