Снимка: БГНЕС

Разбита е DarkMarket - най-голямата платформа за продажба на наркотици, фалшиви документи и фалшиви пари в световния даркнет, а предполагаемият й собственик е арестуван, съобщи прокуратурата на германския град Кобленц, цитирана от Франс прес.

Задържаният е 34-годишен австралиец, който бил задържан през уикенда на границата между Германия и Дания.

Конфискувани са над 20 сървъра в Молдова и Украйна. Разследването на германската прокуратура е продължило няколко месеца с участието на полицията от страни като САЩ, Великобритания, Дания, Молдова и Украйна. Незаконната платформа е спряна днес след изключването на сървърите.

Според разследващите DarkMarket вероятно е бил най-големият пазар в света в даркнета с близо 500 000 потребители и над 2400 продавачи. В него са извършени най-малко 320 000 трансакции с криптовалутите биткойн и монеро на обща стойност 140 милиона евро.

На този сайт са се продавали предимно наркотици, както и фалшиви пари, данни за откраднати или подправени кредитни карти, анонимни сим-карти и компютърни вируси.
/БТА/

 

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 месец

Има 10- тина монети, който трудно се проследяват, но биткойна не е от тях.

13

Анонимен

преди 1 месец

Специално за Лондон, вероятно е имало камера откъдето си я купил, а там камерите са вързани в мрежа, което значи че знаят на кой е. Още през 2013 го има лицевото разпознаване. Намираха хора така. Там абсолютно всичко се следи.

12

Анонимен

преди 1 месец

Do 10

Явно не е навсякъде, аз в Словения си купих карта и ваучер към нея от касата на супермаркет. После си я активираш и говориш - никой не те пита кой си.