Снимка: БГНЕС
fallback

Няма да има предсрочни избори и е неоправдано искане на оставката на правителството, заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев в интервю за МИА, цитирана от БГНЕС.

Няма нужда или логика за оставки. Подобно действие би било предателство за всички, подкрепили европейския дневен ред на страната.

Правителството е стабилно, подкрепено от стабилно мнозинство в парламента, посочи още той в отговор на въпроса дали ще има предсрочни парламентарни избори, които се искат от опозицията след българското вето.

Заев каза, че процесът на европеизация е започнал, както и прилагането на програмата за реформи до окончателното членство в ЕС.

Той добави, че това е стратегическа цел на правителството, одобрена от мнозинството граждани на последните избори.

"Доверието на мнозинството от гражданите, което те дадоха на политиките на това правителство, се дължи на решителното намерение за разрешаване на всички въпроси, включително и на този с България, коментира Заев.

Нека Мицкоски погледне в собствения си двор, нека помисли и нека си отговори - кой е този, който е нормално и логично да подаде оставка след толкова много изборни поражения, каза Заев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Јосип Броз Тито

преди 3 години

До алооо Ние и не сакаме вие да не саката и почитувае.Не сакаме неко како вас ко е надолен и непочитувам во сите свери на заедници да не уценува и условува да се самоубиеме. Македонскиот народ и азик се признаени од целиот свет за воа на вистината А вие како си саката

24

Алооо,

преди 3 години

До осип Броз ТитоОмраза ли? Предизвиквате по-скоро насмешка с някои ваши налудничави твърдения! Ето, ти си си внушил, че си Господ Бог например.Докато не направите преоценка на историческата истина, не трябва да се срещат никакви комисии.Българската позиция е ясна! Никой не ви иска нито държавата, нито езика. Въпроса е, че те съществуват от 1945г.! Преди това е била Южна Бановина на територията на област Македония. Това за мен е защита на национални интереси не език на омраза!

23

Да втасват

преди 3 години

В С.Македония трябва да втасват. Това може и да отнеме години. Така те самите ще разберат наистина ли искат да влезат в ЕС ? Ще преосмислят и цялата ни обща история до 1918 г. И ще намерим общи точки. Не направят ли всичко това, те не са дорасли за ЕС.

fallback