Снимка: БГНЕС

Няма да има предсрочни избори и е неоправдано искане на оставката на правителството, заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев в интервю за МИА, цитирана от БГНЕС.

Няма нужда или логика за оставки. Подобно действие би било предателство за всички, подкрепили европейския дневен ред на страната.

Правителството е стабилно, подкрепено от стабилно мнозинство в парламента, посочи още той в отговор на въпроса дали ще има предсрочни парламентарни избори, които се искат от опозицията след българското вето.

Заев каза, че процесът на европеизация е започнал, както и прилагането на програмата за реформи до окончателното членство в ЕС.

Той добави, че това е стратегическа цел на правителството, одобрена от мнозинството граждани на последните избори.

"Доверието на мнозинството от гражданите, което те дадоха на политиките на това правителство, се дължи на решителното намерение за разрешаване на всички въпроси, включително и на този с България, коментира Заев.

Нека Мицкоски погледне в собствения си двор, нека помисли и нека си отговори - кой е този, който е нормално и логично да подаде оставка след толкова много изборни поражения, каза Заев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase