Снимка: БГНЕС
fallback

Цветана Пиронкова беше избрана за Спортист номер 1 на България за 2020 г.

Направилата впечатляващо завръщане в големия спорт тенисистка събра 732 точки и остави след себе си европейският шампион по борба Едмонд Назарян.

На трета позиция се нарежда Кубрат Пулев, който се изправи срещу Антъни Джошуа в сблъсък за четири от петте световни титли в тежка категория в бокса, но загуби срещата в Лондон.

Тази година по изключение нямаше челна десетка, а само челна петица.

В нея четвърта е световната шампионка по самбо Мария Оряшкова, която спечели титлата за рекорден шести път.

Челната петица допълва 17-годишният плувец Йосиф Миладинов, който продължи с доброто си представяне от миналата година, когато покри норматив за участие на олимпийските игри в Токио, които бяха преместени за 2021 г. и подобри няколко национални рекорда.

Треньор номер 1 на България за 2020 г. е наставникът на женския национален отбор по борба  Петър Касабов. Той триумфира в анкетата за втора поредна година.

82 журналисти от близо 40 медии определиха водещите спортисти и треньори за изминалата година. Церемонията по награждаването на победителите ще се състои след края на противоепидемичните мерки.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Ами Световната титла на Орешкова и то за 6-ти път, е европейски и световни титли са слаба работа ..може ли в България да не изкористят нещо ,което е нормално за нормалния свят , ами да номинираме всяка година махленските турнири по белот , табла???Няма съвест в тази опоскана държавица , има само нагаждачество

12

Нахъсан

преди 3 години

Хора,без майтап,щом тази е станала мисля съвсем сериозно и аз да се пусна догодина

11

Hh

преди 3 години

Ууууу ! Да върне наградата

fallback