Снимка: БГНЕС
fallback

Китай планува почти двойно да увеличи безжичния капацитет от пето поколение през следващата година, предава Bloomberg.

Интернет доставчиците като China Mobile Ltd. и China Telecom Corp. ще изградят над 600 000 базови станции, за да ускорят покритието на 5G в големите градове, заяви министърът на индустрията и информационните технологии Сяо Яцин на индустриално събитие, информира агенция Синхуа.

Предвиденото пускане на 5G на пазара ще бъде при най-малко 718 000 станции в цялата страна, които предават и усилват мобилни сигнали.

През тази година Китай започна да изгражда най-голямата и най-усъвършенстваната 5G мрежа в света при внедряване на технологична инфраструктура на стойност 1,4 трилиона долара, която да даде допълнителен тласък на втората по големина икономиката в света и да подкрепи всичко - от автономни превозни средства до AI. Очаква се изграждането на мрежа да подпомогне и други сектори като този на полупроводниците, пише Bloomberg TV Bulgaria.

Пекин ускорява усилията си за глобално лидерство в ключовите технологии. В генерален план, подкрепен от самия президент Си Дзинпин, Китай призовава местните власти и частните технологични гиганти като Huawei да положат 5G мрежи, да инсталират камери и сензори и да разработят софтуер за изкуствен интелект до 2025 г., който ще бъде в основата на автоматизираните заводи и системи за масовото наблюдение.

Подобни инициативи вече предизвикаха ожесточена критика от страна на администрацията на Тръмп, което доведе до действия за блокиране на възхода на китайски технологични компании като Huawei.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 3 години

Св. ЙОАН пише, че трябва мъдрост, за да разберем, че зад белега, зад печата се крие числото 666, а то е число на САТАНА.Жалко, защото патриарх Неофит мълчи. Първи се ваксинираха поповете. ЧЕСТИТО!!! Поповете с белега на Звяра и то без да ги принуждават насила.Царството Небесно, не е за ГЛУПАВИ ПОПОВИ. И ТАМ СВЕТЦИТЕ НЕ ХАРЕСВАТ МЪРЗЕЛИВИ И ГЛУПАВИ.ДА ВИДИМ КАКЪВ ИЗБОР ЩЕ НАПРАВИ ПАТРИАРХА?ЩЕ МЪЛЧИ ПАК ИЛИ ЩЕ ЗАЩИТИ СТАДОТО КАТО ДОБЪР ПАСТИР

74

Анонимен

преди 3 години

Колкото повече медиите, умните и образовани говорят, колко нелепо звучи конспирациите с чипирането,5G и ковид-19 РНК ваксината. Толкова повече си задавам въпроса : "НА КОГО ДА ВЯРВАМ?"НА СВ. ЙОАН БОГОСЛОВ, КОЙТО ПРОРОКУВА ЧИПИРАНЕТО, КОГАТО НАЙ-МОДЕРНАТА ТЕХНОЛОГИЯ Е БИЛА РИМСКАТА БАНЯ ИЛИ НА ЖУРНАЛИСТИ, КОИТО ЗА ПАРИ СПЯТ С ПОЛИТИЦИ, ЛЪЖАТ И КРИЯТ ИСТИНАТА.АЗ ВЯРВАМ В ЧИПИРАНЕТО. ВЯРВАМ ВЪВ БИБЛИЯТА, ЗАЩОТО ЗА 2000 ГОД НИКОЙ НЕ Е ИЗОБЛИЧИЛ ИИСУС В ЛЪЖА.ЧАКАМЕ АНТИХРИСТ, ЗА ДА УМРЕМ

73

Анонимен

преди 3 години

5G мрежа ще се използва и за чепирането на хората.Тогава власта ще знае всеки човек в даден момент къде се е намирал.Освен това с чипа който ще е на дясната ръка и челото ще може да се купува и продава и ще осигорява достъп до държавни институции и търговски центрове,без него все едно оставаш в каменната ера.Освен това за всяко престъпление ще издирват хората без чип и затваряни по предлог ,че власта не знае къде са били и може и те да са замесени.

fallback