Снимка: БГНЕС
fallback

За първи път отказите за издаване на визи за САЩ за граждани на България и Румъния са под 10 на сто и достигат съответно 9,75 и 9,11 на сто.

Европейската комисия представи днес доклад за състоянието на преговорите за осигуряване на пълна визова реципрочност между ЕС и САЩ, което предвижда отпадане на визите за гражданите на България, Румъния, Хърватия и Кипър.

Отчита се, че за отпадането на визите Вашингтон изисква дял на отказите под три на сто от подадените заявления. При Кипър делът на отказите се задържа под три процента, а при Хърватия достига 4 на сто по данни за миналата фискална година, предаде БТА.

ЕК посочва, че напролет догодина предстоят нови разговори с властите в САЩ по въпроса с отмяната на визите. Комисията отново заявява, че връщането на европейските визи за граждани на САЩ не би било полезно, въпреки резолюцията на Европейския парламент от октомври, който призова за възстановяване на двустранния визов режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Ха-ха

преди 3 години

Да бе, толкова мераклии има да ходят в САЩ, че във Фейсбук през ден има реклами как по-лесно да се емигрира там. Скоро и срещу добро заплащане пак няма да има желаещи.

29

Анонимен

преди 3 години

То никой никой не знае колко са истинските откази и колко допуснати.Те могат да кажат каквото си искат за информация.А иначе не виждам много мераклии да наринат един чувал с пари само да гледат гета и цветнокожи.Безмислена статия.

28

Новогодишен

преди 3 години

Хайде догодина всички от Столипаново и Факултето да се изселят в Америка. Дай господи.

fallback