fallback

Общ преглед

Ферма за криптовалута е разбита от полицията в бившето ТКЗС в село Хераково.

След сигнал за неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, МВР и прокуратурата са разкрили в сградата на стопански двор в село Хераково ферма за криптовалута. Сигналът е подаден от служител на "ЧЕЗ разпределение България".

При претърсванията в сградата са открити майнинг устройства, компютърни компоненти и системи за охлаждане с вентилатори, каза районният прокурор на Сливница Пламен Петков.

От помещенията е иззета много техника. Малко над 500 са така наречените устройства за копаене на криптовалута, уточни Петков.

Задържани засега няма, а назначените технически експертизи ще установяват откога е действала фермата и какъв е точният размер на нанесената щета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 3 години

Не е незаконно да имаш копачка .Незаконно е да крадеш ток.***.....

29

ПЕТКОВ

преди 3 години

ЕГА СИ МАМАТА НА ТЕЗИ КРАЛИ ТОК И ГИ УСЕТИЛИ НО НАМЕРИЛИ ЧУДО. ЩО ЗА КРИПТОВАЛУТА, БИТКОЙНИ, КОПАЧИ И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ, ЧЕТОХ И СЕ ЗАМАЯХ - НИЩО НЕ РАЗБРАХ И НЯМА ДА РАЗБЕРА КАКВО Е ТОВА КРИПТОВАЛУТА И БИТКОЙНИ ТА ТОЛКОВА ЛИ УМНИ ХОРА ИМА В БЪЛГАРИЯ ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ДА МАМЯТ И ЗАБОГАТЯВАТ ? ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ И С ДЯВОЛА ДА КОРЕСПОНДИРАТ. СТРАШЕН СВЯТ И СТРАШНИ ХОРА !

28

Анонимен

преди 3 години

Айде,айде половината баровски къщи и мезонети в СФ плащат по 20-30 лв ток.Вътре климатиците не спират.Кога ще ги хванат тея?На мен електромерът ми включва нощна тарифа с 4 часа закъснение.Звънкам им на тия мошеници от ЧЕЗ и отговорът на киселата свинкя (то по гласът и начинът на говорене по телефонът си личеше че е неква бясна ***) - ми извряка на слушалката."Щом е само 4 часа разлика значи е стандарт никой няма да се занимава с тебе" Аха значи те като крадът е стандарт. Нагли роми.

fallback